宅间艺术 AP House / Elías Rizo Arquitectos

AP House是一座为年轻家庭而设计、通过与客户之间的特殊合作与建筑项目建立了持续对话的私人住宅。

© Onnis Luque
© Onnis Luque
© Onnis Luque

整座住宅的设计始于入口大厅。入口处绿树成荫的线性池塘,不仅将人们的视线引向了花园,还起到了公共区域和私人区域之间的分隔作用,为每个区域分配了一个石头基座的横向空间。

The concept is developed from an entrance hall where there is a tree-lined linear pond that directs the view to the garden, and divides the public area from the private one, allocating a lateral volume with a stone base of the region to each one of the areas.

© Onnis Luque
© Onnis Luque
© Onnis Luque

住宅左侧是私人区域——两层通高并设有大书柜和灯具的客厅连接着住宅的各个空间。

The left wing of the property holds the private area of the residence – the rooms are connected by a double height living room that unfolds a large bookcase and light inputs.

© Onnis Luque
© Onnis Luque

住宅右侧是社交区,包括家庭活动室、带独立入口的厨房、客厅、餐厅、露台和游泳池,以及一个通向含停车位、私人办公室和服务区的大型地下室的辅助楼梯。

In the right wing of the house is contained the social area of the residence, including a second family room, kitchen with an independent entrance, living room, dining room, terrace and pool area. We find a second staircase that leads to a large basement that contains the parking space, private office and service area.

© Onnis Luque
© Onnis Luque
© Onnis Luque
© Onnis Luque
© Onnis Luque
© Onnis Luque

穿过花园,来到住宅后面的崎岖处,你会发现一些互补功能空间,比如桨球场、带厨房的活动露台和独立浴室等。

Crossing the garden, on the back and more rugged of the property, we find complementary functions such as a paddle court and an event terrace with kitchen and independent bathrooms.

© Onnis Luque
© Onnis Luque

该住宅主要使用了石头、锚固式钢材、木材和混凝土等材料。

Stone, anchored steel, wood, and concrete make up the plastic language of the house.

© Onnis Luque
© Onnis Luque

▼地下室平面图 Basement Plan

© ELÍAS RIZO ARQUITECTOS

▼首层平面图 Lower Floor Plan

© ELÍAS RIZO ARQUITECTOS

▼二层平面图 Upper Floor Plan

© ELÍAS RIZO ARQUITECTOS

项目名称:AP House
地点:墨西哥 哈利斯科 扎波潘
完成年份:2018年
设计公司:ELÍAS RIZO ARQUITECTOS
主创:Elías Rizo Suárez, Alejandro Rizo Suárez
团队:Carlos Miramontes, Paola Hernandez, Daniela Valdez, Rodrigo Ortega, Diana Reséndiz, Lourdes Rodríguez, Hector Guardado, Ma. Fernanda Peña, Sofía Valenzuela
建设团队:Grupo Constructor y Promotor Industrial
室内设计: Colectivo Sur
摄影:Onnis Luque

Project: Casa AP
Location: Zapopan, Jalisco, México.
Year finished: 2018
Design: ELÍAS RIZO ARQUITECTOS
Associates: Elías Rizo Suárez, Alejandro Rizo Suárez
Collaborators: Carlos Miramontes, Paola Hernandez, Daniela Valdez, Rodrigo Ortega, Diana Reséndiz, Lourdes Rodríguez, Hector Guardado, Ma. Fernanda Peña, Sofía Valenzuela
Construction team: Grupo Constructor y Promotor Industrial
Interior Design: Colectivo Sur
Photography credits: Onnis Luque

© 版权声明
THE END
喜欢就支持以下吧
点赞0
分享
评论 抢沙发